Baselworld 2018

Baselworld 2018

De afgelopen dagen stond de hoogmis in horloge en sieraden land weer op de agenda. Baselworld bracht ons net zoals ieder jaar een aantal verassingen. Met een hele deligatie zijn we naar Zwitserland gereden om daar bij onze horloge en sieraden merken de nieuwste collecties in te kopen.

Met Tissot en Frederique Constant op het programma konden we het de eerste dag best rustig aan doen. Tissot kwam met heel wat nieuwe horloges maar wat ons het meeste bij blijft is de nieuwe Chemin de Tourelles met blauwe wijzerplaat. Zowel voor dames als voor heren een welgekome aanvulling.

 

 

Frederique Constant had al een tipje van de sluier opgelicht met de aankondiging van de Manufactuur Hybrid watch en de nieuwe World Timer Manufactuur met groene wijzerplaat, toch kregen we nog een heel aantal prachtige horloges te zien. Met name de dames worden dit jaar ontzettend verwend met een nieuwe Ladies Automatic en Ladies Automatic Heartbeat collectie. Onze dames waren onder de indruk! En wij als heren ook. Een mooie nieuwe kast, goeie kleurstellingen en als je wil de open heartbeat als extra eyecatcher.  
 


 

Dag 2 starte bij het Belgische sieradenmerk One More, ook hier werd een prachtige nieuwe collectie gepresenteerd. Na enkele omzwervingen langs de andere sieraden merken in hal 2.1 hebben we als eerste horlogemerk Seiko op het programma staan. Als een van de grootste Seiko dealers van Nederland en een van de 2 onafhankelijke Grand Seiko dealers in Nederland zijn de verwachtingen hoog gespannen. Social Media, Hodinkeeen aBlogtowatch lieten al mooie plaatjes zien maar de nieuwe Prospex limited editions zijn toch nog vele malen mooier in het echt. Ook de de nieuwe Presage kast met nieuw 6L53 kaliber en de Presage Shippo Limited Editions met blauwe emaille wijzerplaat zijn nog mooier om onze eigen pols. Verder werden er nog nieuwe Limited Editions van de Astron en de Premier voorgesteld. Grand Seiko had zijn Limited Edtions al eerder in het voorjaar aangekondigd en komt op Basel World 2018 enkel met aanvullingen op de bestaande lijnen. We lichten de Seiko novelties nog verder uit in een apart nieuwsbericht hier op het blog. De reeds eerder aangekondigde bijzondere limited editions van Seiko en Grand Seikovindt je al terug in een eerder verschenen nieuwsbericht. 

 


 

Van Seiko naar Oris. Vorig jaar werden we verrast met een prachtige nieuwe Artelier lijn en een compleet vernieuwde Aquis. Dit jaar stonden naast het nieuwe Calibre 114, vooral uitbereidingen op bestaande lijnen op het programma. Zo komen er welkome aanvulling op de Pro Pilot en de Aquis, brengen ze weer een aantal mooie Limited Editons uit en krijgt de Diver 65 er een kleinere maat bij. De belangijkste nieuwe Limited Edition is waarschijnlijk wel de reeds uitgelekte Carl Brashear Crhonograaf welke we in een apart artikel verder aankondigen. De nieuwe Oris horloges verwachten we de komende weken en maanden in de winkel.