Seiko Presage "Shippo" Emaille: Limited Editions

Seiko Presage "Shippo" Emaille: Limited Editions

 

Vanaf de introductie in 2016 is duidelijk waar Presage voor staat: respect voor traditioneel Japans vakmanschap, op prachtige wijze gecombineerd met hoogwaardige mechanische horlogetechnieken. De 2018 collectie van Presage bewijst opnieuw dat het tot schitterende resultaten leidt wanneer de grenzen van beide vakgebieden worden opgezocht.De Shippo Emaille Limited Edition

Shippo is een in de 17e eeuw in Japan ontwikkelde emaille soort. Het belangrijkste verschil met emaille op basis van porselein, is de wijze waarop het materiaal wordt gepolijst na het verhitten. Een proces dat uitermate uitdagend en delicaat is bij wijzerplaten met een dikte van slechts 1 millimeter. De Presage Shippo wijzerplaat wordt vervaardigd bij Ando Cloisonne, een hoogst gespecialiseerde fabrikant in Nagoya met ruim 100 jaar ervaring. Vakman Wataru Totani brengt het glazuur met de hand aan op de wijzerplaat. Om aan Seiko’s hoge eisen op het gebied van ecologische duurzaamheid en veiligheid te kunnen voldoen, wordt er voor de Presage-wijzerplaten gebruik gemaakt van speciaal ontwikkeld, loodvrij glazuur. Na het aanbrengen van het glazuur wordt de wijzerplaat verhit tot een temperatuur van 800 graden Celsius. Het patroon van glazuren en verhitten wordt verschillende keren herhaald om een gelijkmatige dikte van het emaille te waarborgen. Pas wanneer Totani tevreden is met het resultaat, mag de wijzerplaat worden gepolijst om het verfijnde patroon naar boven te halen; en om een perfect afgewerkte, volledig gladde oppervlakte te creëren.

 

 

SPB075J1

De wijzerplaat van deze nieuwe Presage creatie heeft een diepblauwe kleur waarin de kleur van de oceaan weerspiegelt. En daar zit een diepere betekenis achter. De oceaan zorgde zowel voor Japan’s bereikbaarheid voor invloeden van buitenaf als voor een isolement, waardoor talloze Japanse tradities ongerept konden blijven. Shippo emaille is een perfect voorbeeld van deze ambivalentie. De techniek kwam ooit via de oceaan naar Japan, om zich vervolgens op volledig Japanse wijze te ontwikkelen en te vervolmaken. In de Shippo wijzerplaten van deze nieuwe Presage collectie zien we de prachtige echo’s van het eeuwige blauw van de zee, en de beweging van de golven die oneindig lang op de kusten van Japan breken.

 

Kaliber 6R27

· Automaat met energiereserve indicator
· 3-wijzer met datum aanduiding en energiereserve subdial
· Tikgetal: 28.800 per uur (8 beats per seconde)
· Energiereserve: 45 uur
· 29 jewels

 

Kaliber 6R15

· Automaat
· Tikgetal: 21.600 per uur (6 beats per seconde)
· Energiereserve: 50 uur
· 23 jewels

 

Specificaties

· Stainless steel kast
· Shippo Emaille wijzerplaat
· Dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating
· Doorzichtig achterdeksel (geschroefd)
· 100m WR
· Magnetische resistentie: 4,800 A/m
· Diameter: 40,6 mm (SPB073J1), 40 mm (SPB075J1)
· Dikte: 14,1 mm (SPB073J1), 12,4 mm (SPB075J1)
· Krokodillen lederen horlogeband met vouwsluiting

Limited Editions: 2500 stuks wereldwijd