Seiko valt in de prijzen bij de Grand Prix d'Horlogerie de Genève!

Het was bibberen, nagelbijten en billenknijpen geblazen bij de uitreiking van de prestigieuze awards van de Grand Prix d’Horlogerie de Genève. Meer dan 1000 gegadigden uit de industrie kwamen in de Zwitserse hoofdstad bijeen rondom hun gezamenlijke passie: horloges die behoren tot de absolute top. Voor de negentiende keer in de geschiedenis van de GPHG, kregen internationale horlogemerken ook dit jaar de kans hun beste uurwerken voor te leggen aan de onafhankelijke, zeer kritische jury. Verdeeld over 14 specifieke categorieën – van meest innovatieve horloge tot de beste chronograaf – was het Seiko die ervandoor ging met de Award voor het beste duikershorloge van het jaar 2019!

Seiko Prospex LX Line Diver's

Seiko’s winnende inzending betreft de Prospex LX Line Diver's; een prachtige vertaling van de 1968 Seiko Professional Divers Watch. Waar de horlogemakers van Seiko met het ontwikkelen van de Prospex LX Line Diver’s weliswaar trouw zijn gebleven aan het oorspronkelijke design, hebben ze het uurwerk een flinke upgrade gegeven. Het horloge is uitgerust met het 5R Spring Drive; een geavanceerd kaliber met de precisie van de afwijking van 1 seconde per dag en een grote schok- en temperatuurbestendigheid. Daarnaast verwijst de LX naar ‘lux’, het Latijnse woord voor licht – licht dat op een intrigerende wijze wordt gereflecteerd op de platte, brede oppervlakten van de kast.

Ter land, ter zee en in de lucht

Het ‘duikhorloge’ heeft tevens bewezen opgewassen te zijn tegen extreme omstandigheden bóven water. De Seiko Prospex LX Line Diver’s werd succesvol gedragen door Yuichiro Miura tijdens het beklimmen van de Mount Everest én overleefde een ruimtewandeling bij het International Space Station. Niemand, met name de avontuurlijke horlogedrager onder ons, kan meer om de Seiko Prospex LX Line Diver’s heen. Hoeft ook helemaal niet!

Ga op avontuur

Zullen we je een geheimpje vertellen? Brunott kent de snelste weg naar de fantastische Seiko Prospex LX Line Diver's.