Bell Hora, een prachtige noviteit van MeisterSinger. (Nú al bekroond met Red Dot Award!)

Sinds 2001 vervaardigt MeisterSinger onderscheidende horloges met één wijzer. En de dragers zijn unaniem: het principe van de eenheidswijzer staat in voor een ontspannen beleving van de tijd. Met een Bell Hora aan de pols zal dat zeker niet anders zijn. Of toch wel?

Bell Hora

20 jaar na oprichting presenteert MeisterSinger ons de Bell Hora; het model met de meest onconventionele, eigentijdse kijk op mechanische horlogerie tot nu toe. Tijd om het jubileum van het Duitse merk te vieren; tijd voor wat aandacht aan deze prachtige noviteit.

Sonnerie au passage

In het nieuwe horloge is een vrijwel vergeten traditie weer tot leven gebracht; de traditie van de sonnerie au passage. Uit het horloge klinkt exact op ieder uur een aangenaam belletje om de drager te wijzen op het verstrijken van de tijd. Deze functie wordt mogelijk gemaakt door een verfijnd mechanisme dat de geluidsvork achter de wijzerplaat aanslaat, precies wanneer er een nieuw uur aanbreekt. En ondanks dat deze aankondiging zeer vriendelijk in de oren klinkt, kan het belsignaal eenvoudig uitgeschakeld worden middels een drukknop op de 2-uurs positie.

Red Dot Award

Het design van de Bell Hora is volledig in lijn met de kenmerkende MeisterSinger stijl. Neem de naaldvormige wijzer, dubbele cijfers en indexstructuur. Het horloge heeft een gepolijste stalen 43 mm kast en is verkrijgbaar met zowel een natural ivory als sunburst blue wijzerplaat, beide voorzien van een verfijnd reliëf met een spiraalvormige geometrie. Genoeg om wederom een prestigieuze Red Dot Award mee te winnen – iets dat enkele uren voor de lancering van het persbericht bekend werd.

Shop de Bell Hora