INDRUKWEKKEND INTRODUCTIE - Bell & Ross BR05

Van Bell & Ross weet je nooit wat je kunt verwachten, maar zoiets moois hadden we nooit verwacht.

De afgelopen tijd was het Franse horlogemerk, dat bekend staat om haar exclusieve ontwerpen en militaire precisie, in het diepste geheim bezig met het ontwikkelen van een nieuw mechanisch horloge. Het resultaat? De BR05: een ingenieus ontwerp dat de echte horlogeliefhebber het liefst vandaag nog aan zijn collectie toevoegt.

 

Bell & Ross novelty

De introductie toont aan dat Bell & Ross een merk is dat met beide beden op de grond blijft staan. De horloges zijn oorspronkelijk gecreëerd voor professioneel gebruik in de luchtvaart, maar het mogen besturen van een vliegtuig is alleen weggelegd voor de lucky few. Een keiharde realiteit, die heeft geleid tot meer verfijning in de designs en meer Bell & Ross in het straatbeeld. Zo wordt er in toenemende mate geëxperimenteerd met materialen en technieken, en zijn de horloges al lang niet meer per definitie vierkant, sober en zwart. Met de BR05 collectie als bewijs.

 

Stedelijke schoonheid

De BR05 is waar Bell & Ross’ merkprincipes samenkomen met de diversiteit, de energie en het ritme van de stad. De contour van de kast combineert op ludieke manier het traditionele vierkant met afgeronde cirkelvormen om het ontwerp meer elegantie te geven. Over het algemeen genomen vertoont het ontwerp alle klassieke kenmerken van de luxe sporthorloges van het merk: een robuuste kast, opvallende decoratieve knoppen en een gepolijste afwerking. Echter wel ontworpen in een meer moderne, urban stijl. Opvallend is de relatief dunne afmeting van 11mm, ontworpen rond een kast die 40mm in diameter meet. Het horloge wordt geleverd op een stalen of zwart rubberen band, is voorzien van een zongeslepen wijzerplaat en kent uitvoeringen in satijn gepolijst staal en 18 karaat rosé goud. Al met al is het design een echt Bell & Ross horloge, en is de affiniteit met de luchtvaart onmiskenbaar.

 

Trouw aan merkprincipes

Bewijzen ook de uitmuntende technische specificaties van de collectie. Leesbaarheid, functionaliteit, precisie en betrouwbaarheid zijn in de collectie nooit ver weg. De uurwerken worden aangedreven door het uiterst betrouwbare BR-CAL.321 kaliber, tikken met een frequentie van 4 Hz (28.800 trillingen per uur) en hebben een gangreserve van maar liefst 42 uur.

 

De snelste weg naar jouw BR05

Als officieel verkooppunt van het merk zijn wij de snelste weg naar jouw nieuwe Bell & Ross kwaliteitshorloge! Kom de modellen uit de nieuwe collectie bewonderen in onze winkels, of shop deze online.

 

BR05 Schets

TECHNISCHE SPECIFICATIES - BELL & ROSS BR05

Kast: 40mm diameter x ca. 11mm hoogte - roestvrij staal of 18k rosé goud, gesatineerd en gepolijst - saffierglas met anti-reflecterende coating (voorzijde) - saffieren caseback - schroefkroon - 100m waterdichtheid

Wijzerplaat: sunray-brushed in zwart, grijs of blauw - toegepaste indexen en cijfers met Super-LumiNova. Metaal ingelijste datumvenster.

Beweging: Kaliber BR-CAL.321 (Sellita SW-300 basis) - automatisch - 28.800 trillingen per uur - 42-uurs gangreserve - - snelle datum en stopseconden - gezandstraalde afwerking - rotor met skelet - uren, minuten, seconden en datum.

Band: geïntegreerde roestvrijstalen armband, gesatineerd en gepolijst - ook verkrijgbaar op geïntegreerde zwarte of blauwe rubberen band. Driedubbele vouwsluiting met drukknop op alle modellen.

 

Anouk Goedegebuur