Seiko Prospex Marinemaster SSF001J1 GPS Solar

Prospex was al decennia lang een fenomeen in Japan, maar werd pas twee jaar geleden wereldwijd gelanceerd. In die twee jaar bouwde Prospex met groot succes aan een gezaghebbende reputatie. Voortbordurend op dat succes lanceert Prospex een indrukwekkende nieuwe maritieme collectie. Met als boegbeeld de Marinemaster, het eerste SEIKO horloge buiten de Astron collectie dat is uitgerust met GPS Solar technologie.

 

Seiko Prospex Marinemaster & GPS Solar, een ideale combinatie

Verplaats jezelf in gedachten even naar de turbulente ‘Roaring Forties’, en zie jezelf alleen in strijd met de elementen, op een zeiljacht van 20 meter in de immense golfslag rond Kaap Hoorn... Slechts gescheiden van een mogelijk fatale afloop door je vakmanschap en je uitrusting. De Japanse zeezeiler Kojiro Shiraishi heeft het zeemonster daar een aantal keer diep in de ogen gekeken. En hij is de man die SEIKO heeft geadviseerd bij het creëren van het nieuwe Seiko Prospex Marinemaster GPS Solar zeilhorloge. Hij weet uit ervaring dat het op zee van levensbelang kan zijn om de exacte tijd en tijdzone* te kennen. Zodat de essentiële communicatie met het back up team optimaal kan worden gesynchroniseerd. Zelfs in de wateren rond de polen, waar zoals bekend de tijdzones veel sneller stuivertje wisselen dan rond de evenaar.

In dit nieuwe horloge komt SEIKO’s expertise in het bouwen van robuuste horloges -die in de extreemste omstandigheden het hoofd boven water weten te houden - prachtig samen met een verfijnde techno- logie als GPS Solar. Waardoor dit horloge met slechts een druk op de knop op exact de juiste lokale tijd kan worden gezet. En dat alles ‘slechts’ aangedreven door de kracht van het licht... Bovendien zorgt de Dual-Time functie ervoor dat je als zeiler in één en dezelfde oogopslag ook meteen de tijd in bijvoorbeeld je thuishaven kunt aflezen.
*Op basis van de op 15 maart 2015 geldende tijdzones. Veranderingen in tijdzones na deze datum zijn niet geprogrammeerd, waardoor een handmatige tijdzone selectie nodig kan zijn.

De nieuwe Seiko Prospex Marinemaster GPS Solar is ontwikkeld om aan de meest barre omstandigheden op zee het hoofd te kunnen bieden. Kast en bracelet zijn vervaardigd van corrosiebestendig titanium, dat extra wordt beschermd door een superharde coating en een keramische bezel. Het horloge is tot 20 bar water re- sistant (200m WR), mede dankzij schroefkroon en schroefdeksel. De onder alle lichtcondities excellente leesbaarheid wordt gegarandeerd door saffierglas dat aan beide zijden een anti-reflectie coating heeft. Om dezelfde reden zijn de brede, boegvormige wijzers afgewerkt met SEIKO’s nieuwste Lumibrite coating. Kroon en knoppen zijn goed en gemakkelijk te bedienen, zelfs met handschoenen aan. De vorm van kast en bracelet zijn zodanig ontworpen dat het risico om aan een schoot of lijn te blijven hangen tot een absoluut minimum is beperkt. De Seiko Prospex Marinemaster GPS Solar wordt vervaardigd in een maximale oplage van 1500 exemplaren.

 

Seiko Prospex Marinemaster GPS Solar Dual-Time: SSF001J1

 • Kaliber 8x53
 • GPS gestuurde tijd en tijdzone aanpassing - GPS Solar Dual-Time met AM/PM indicatie - Perpetual Calendar tot februari 2100
 • GPS - signaal indicator
 • World Time functie: 40 tijdzones
 • Daylight Saving Time functie
 • Power Saving functie
 • Accuratesse: +/-15 seconden per maand

 

Specificaties

 • Titanium kast en band - Keramische bezel
 • Saffier glas
 • 200m WR
 • Magnetische resistentie: 4,800 A/m
 • Diameter: 48,5mm, Dikte: 14,7mm
 • Vouwsluiting, veiligheidsklepje en drukker

 

De Seiko Prospex Marinemaster GPS Solar SSF001J1 is nu beschikbaar in onze winkel. Kom snel kijken want er komen maar 3 modellen Nederland.