Frederique Constant

Frederique Constant - Manufacture horlogère

Genève, de Zwitserse horlogestad waar het hart van Frederique Constant onverminderd tikt. Van ontwerp tot productie en montage, de eigen uurwerken worden volledig gecreëerd in de 3200m2 tellende privé manufactuur. Geassisteerd door cutting-edge design software, worden alle Frederique Constant modellen component voor component, laag voor laag ontworpen. Om – eenmaal in overeenstemming met micro-mechanische ingenieurs -  het complexe fabricageproces te betreden. Met als resultaat een prachtige collectie, incluis waarschijnlijk de meest iconische modellen die je ooit hebt gezien. (Bijzonder feitje: vrijwel alle kalibers zijn ontworpen door de Nederlandse Pim Koeslag, CEO van het Ateliers deMonaco!)

Frederique Constant een revolutionair merk

Frederique Constant behoort als merk tot de meest vindingrijke in zijn soort. Een continue blik op de toekomst leidt tot constante vernieuwing en verrassing. Nadat eigenaars Peter en Arletta als eerste buitenlanders in de Zwitserse horlogegeschiedenis een fabriek in Genève mochten bouwen, kwam het innovatieve merk in 2018 met ‘s werelds eerste 3.0 horloge. Deze mechanische smartwatch, de Frederique Constant Hybrid Manafucture, combineert traditioneel Zwitsers horlogemaken met moderne smartwatch-functionaliteiten. Terwijl het mechanische uurwerk zich over de tijdsaanduiding ontfermt, zorgt een batterij-gestuurd systeem voor de activiteitenmonitor, sleepmonitor, Worldtimer-functie en diagnostische tool.

De vier pijlers van Frederique Constant

Design, innovatie, passie en kwaliteit: de vier pijlers die bij Frederique Constant sinds jaar en dag centraal staan. In slechts enkele decennia bewezen zij met een verscheidenheid aan uurwerken en modellen de taal van het horloge maken volledig machtig te zijn. Tijdloze en klassieke exclusiviteit, enkel van de allerhoogste kwaliteit.

Nu binnen handbereik

Een iconisch Frederique Constant horloge ligt binnen handbereik. Brunott juwelier is officieel dealer van dit prachtige Zwitserse horlogemerk. Vind bij ons jouw nieuwe Frederique Constant horloge!