Lapponia

Toon 1 - 0 van 0
Geen producten gevonden...

Finse perfectie

Denk je aan het merk Lapponia, dan denk je aan Björn Weckström. Hoewel het Finse sieradenmerk in 1960 werd opgericht door Pekka Antilla, heeft Weckström als eerste hoofdontwerper de sieraden - die niet onder doen aan kleine kunstwerkjes - van Lapponia wereldwijd op de kaart gezet. Hij liet zich inspireren door de overweldigende kracht en grootte van de natuur, en zette de trend met sculptuurachtige sieraden. Lapponia groeide uit tot een merk zonder grenzen, waarbij bijzondere collecties en samenwerkingen met ontwerpers de revue zijn gepasseerd.

The art of expression

Artistiek design, sculptuurachtige ontwerpen, bijzondere materiaalkeuze en Fins vakmanschap zijn typerend voor de sieraden van Lapponia. De sieraden, die met de hand worden vervaardigd in Helsinki, worden door het merk als kunst beschouwd. Zo krijgt elk sieraad, net als een kunstwerk, een eigen naam dat verwijst naar de inspiratiebron van de ontwerper van het juweel.  

Designers

Lapponia heeft veel internationale topontwerpers voor zich werken. Ieder met een geheel eigen stijl en visie, die zij verenigen met de unieke uitstraling van het merk. Een van hen is de Nederlandse ontwerpster Liesbeth Busman. Voor haar gaat het over de perfectie van imperfectie. Mooi is niet essentieel; de schoonheid van Busmans werk is vaak verborgen en wordt pas op den duur aan de drager onthuld.

Je eigen kunstcollectie

Als geautoriseerd dealer van Lapponia, kun je bij Brunott terecht om de kunstwerken van het exclusieve merk te bewonderen. Bekijk hier onze collectie sieraden van Lapponia en stel jouw eigen Lapponia kunstcollectie samen.