Seiko

Toon 1 - 12 van 85

Seiko 

Zou u graag een Seiko horloge kopen? Dan bent u bij Brunott op de juiste plaats. Wij zijn in Nederland namelijk de hoofdleverancier van dit prachtige merk. Zodoende vindt u bij ons het meest complete aanbod van Seiko horloges, kunnen we u met betrekking tot de garantie en service uitstekend helpen en hebben we uitgebreide kennis in huis wanneer het om uw Seiko horloge gaat. We vertellen u dan ook graag meer over Seiko, dus lees vooral verder! 

De uitstraling van een Seiko Horloge 

Hoewel Seiko allerlei verschillende soorten horloges produceert, voor zowel dames als heren, zijn er toch vaak een aantal herkenbare eigenschappen terug te vinden. Zo heeft een Seiko horloge meestal een tijdloos uiterlijk. De klassieke uitstraling is nooit saai maar juist modern, stijlvol en innovatief. In vergelijking met de herenhorloges van Seiko zijn de dameshorloges vaak wat verfijnder. Denk aan een smallere band en kleinere wijzerplaat, maar wel de vertrouwde Seiko uitstraling.   

Over Seiko 

De geschiedenis van Seiko omvat een verhaal van ruim 130 jaar innovatie. Oprichter Kintaro Hattori was vastbesloten om voorop te lopen bij de ontwikkelingen in de horlogewereld. Zijn vaak aangehaalde credo "Always one step ahead of the rest" was de aanjager van een continue stroom van baanbrekende innovaties door de jaren heen. Innovaties waarmee Seiko zich kon vestigen als een wereldwijde, toonaangevende leider in talloze tijdtechnologieën. Het merk produceerde het allereerste pols horloge, maar ook het eerste zakhorloge, de eerste wandklok en zelfs de eerste wekker! Vandaag de dag – en inmiddels al 100 jaar – mag Seiko zich dan ook met recht een allround horlogefabrikant noemen. Zij bieden naast innovatie namelijk één van de beste prijs-kwaliteitverhoudingen in ieder segment van de horlogemarkt.  

De vijf hoogwaardige horlogetechnologieën 

Als enige fabrikant ter wereld is Seiko in staat om verschillende hoogwaardige horlogetechnologieën, inclusief al hun benodigde componenten, in eigen huis te maken. Deze 5 technologieën zijn hieronder kort toegelicht.   

Mechanisch 
Een mechanisch horloge is een horloge dat, zoals de naam al doet vermoeden, mechanisch wordt aangedreven. Dit kan op twee manieren. Ten eerste door het horloge op te winden met de hand. De andere mogelijkheid is een horloge waar een bewegend onderdeel in zit dat heen en weer beweegt wanneer je bijvoorbeeld loopt en je pols van voor naar achter zwaait. Deze kleine bewegingen worden dan omgezet in spanning op een veertje, waardoor het horloge als het ware wordt opgeladen.  

 

Quartz 
De meest voorkomende methode van aandrijving met betrekking tot horloges is het Quartz uurwerk. Hierbij verstuurt een batterijtje elektriciteit naar zogeheten Quartz kristallen in het uurwerk. Deze gaan vervolgens trillen en die trillingen drijven de wijzers heel precies aan, omdat Quartz kristallen altijd op dezelfde frequentie trillen. Seiko ontwikkelde in 1969 het allereerste horloge met deze technologie en maakt ze tot op de dag van vandaag nog steeds. 

Kinetic  
Net als bij het Quartz horloge was Seiko het eerste merk dat een kinetisch aangedreven uurwerk ontwikkelde. Een kinetisch uurwerk bevat een combinatie van Quartz en mechanische techniek. Het horloge laadt zichzelf namelijk op door de bewegingen aan uw pols, maar slaat deze extra energie eerst op in een batterijtje dat het uurwerk middels Quartz kristallen aanstuurt. Zo heeft u een horloge dat nooit stopt met tikken én altijd precies op tijd loopt! 

Spring Drive 
Een toppunt op het gebied van technologische innovatie met betrekking tot horloges, dat is het Seike Spring Drive horloge. Deze bevat een combinatie mechanische, elektromagnetische en elektronische aandrijving om de tijd exacter dan ooit aan te geven. Ruim 600 prototypes werden gedurende een kleine 30 jaar gemaakt voordat dit product uiteindelijk in haar beste vorm op de markt werd gebracht.  

GPS Solar
De GPS Solar horloges van Seiko bevatten technologie die op basis van GPS signalen overal ter wereld exact de tijd weer kunnen geven. Met een enkele druk op de knop stelt het horloge zich opnieuw af op basis van uw exacte locatie.  

De typen Seiko horloges in ons assortiment 

Als hoofdleverancier kunt u bij ons terecht voor bijna ieder denkbaar Seiko horloge. De onderstaande collecties maken bijvoorbeeld onderdeel uit van ons assortiment. We leggen hieronder kort uit wat deze segmenten bijzonder maakt.  

Grand Seiko 

De luxe tak van Seiko wordt vertegenwoordigd onder de Grand Seiko collectie. Deze horloges meten zich qua kwaliteit met merken zoals Rolex en Omega. Een Grand Seiko kopen doe je bij Brunott Juwelier! 

 

Seiko 5 Sports 

Het sportieve Seiko Sportmatic 5 model uit de jaren 60 staat voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en goede prestaties in een tijdloos jasje. In de Seiko 5 Sports collecties vindt u dit terug.  

 

Seiko Premier

De Premier collectie omvat stijlvolle en elegante horloges voor zowel dames als heren. Subtiel en klassiek, maar wel met de uitmuntende technologische kwaliteit die u van een Seiko horloge zou verwachten.  

 

Seiko Astron 

De eerder besproken GPS horloges die bovendien worden aangedreven door zonne-energie zijn opgenomen in de Seiko Astron collectie.  

 

Seiko Presage 

Deze collectie doet eer aan de Japanse wortels van het merk. Hierin zijn mooie, mechanische horloges opgenomen die Japanse schoonheid combineren met kwaliteit en duurzaamheid.  

 

Seiko Prospex 

De Seiko horloges uit de Prospex collectie zijn voor de avonturiers, sporters en alle anderen die hoge eisen stellen aan hun horloges. Dankzij een nog grotere focus op betrouwbaarheid en veiligheid zijn deze horloges geschikt voor alle omstandigheden.  

Een Seiko horloge kopen doet u bij Brunott 

Heeft u nog vragen over onze Seiko horloge collectie, of zou u graag nog meer informatie van ons ontvangen? Neem dan gerust contact op. We helpen u dan met plezier verder!