Meistersinger horloge - a relaxed perception of time

Meistersinger horloge - a relaxed perception of time

Since 2001 worden er in het Duitse Munster heel bijzondere mechanische polshorloges gemaakt. Ze hebben maar 1 wijzer, een fijne naald maakt het mogelijk om de tijd af te lezen. De stichter, Manfred Brassler maakt atypische klassieke horloges met hun uniek

Toon 1 - 12 van 70

Meistersinger horloge

Levende in de 21e eeuw gaan wij er vanuit dat alles mogelijk moet zijn. We moeten zonder moeite naar de maan kunnen gaan, van 40 kilometer hoogte parachutespringen, 10.000 meter diepzeeduiken en in al deze situaties een werkend horloge bij ons kunnen dragen. Een horloge is voor ons al lang niet meer een accessoire om de tijd op af te lezen, het moet altijd meer kunnen. Het is juist deze eenvoud van design en functionaliteit die ons soms zo aantrekt en ons de rust geeft om in deze snelle en hectische maatschappij een tegensignaal te geven. Eenvoud die met 1 wijzer alles laat zien, en ons leert van elk moment te genieten. Meer is niet altijd beter, vindt MeisterSinger. Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het beste uit ons kunnen halen.

Hoe lees je een horloge met 1 wijzer? 

de 12-uur wijzerplaat is verdeeld in 144 indexen. Elke streepje staat voor 5 minuten. 

De combinatie van de dikke 15, 30 en 45-minuten indexen en de dunne naaldwijzer maken het makkelijk om een Meistersinger horloge tot op 5 minuten nauwkeurig af te lezen.