Alles over verloven

Je hebt het minstens honderd keer gezien: hij gaat op zijn knieën, haalt een prachtige ring tevoorschijn en stelt haar die ene vraag. En dat allemaal terwijl een romantisch achtergrondmuziekje de ruimte vult. Uiterst romantisch. Ja toch, niet dan? Maar wa

Je hebt het minstens honderd keer gezien: hij gaat op zijn knieën, haalt een prachtige ring tevoorschijn en stelt haar die ene vraag. En dat allemaal terwijl een romantisch achtergrondmuziekje de ruimte vult. Uiterst romantisch. Ja toch, niet dan? Maar waar komt deze verlovingstraditie eigenlijk vandaan, en hoe wordt dat huwelijksaanzoek écht zo magisch als in de film?

Traditie

Huwelijkse tradities zijn in de loop der tijd drastisch veranderd. Waar het in het verleden voor de bruidegom ondenkbaar was om zonder toestemming van zijn schoonvader op één knie te gaan, lijkt ‘het vragen om haar hand’ vandaag de dag een stuk minder van belang te zijn. Maar er zijn van die tradities die er gewoon om vragen gekoesterd te worden.

Bijvoorbeeld de eeuwenoude traditie van de verlovingsring. De geschiedenis vertelt ons dat de ring als symbool voor de liefde is geïntroduceerd door romantische gozerts uit het Oude Egypte en het Romeinse Rijk. Destijds waren dit ringen van riet of ijzer, pas veel later kregen edelmetalen een rol. De eerste echte verlovingsring stamt uit 1477, toen aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk met een ruwe diamanten ring zijn aanstaande Maria van Bourgondië ten huwelijk vroeg. Maximiliaan zette een trend, zo bleek. Bij een succesvol huwelijksaanzoek hoort een verlovingsring!

Eindeloze liefde

Berustend op het principe van eeuwige huwelijkstrouw, is er niets dat oneindige liefde op zo’n passende wijze weet te symboliseren als een prachtige ring. Anno nu wordt de romantische toon veelal gezet door gouden en platina verlovings- en trouwringen, elegant gezet met geslepen diamanten. Hierbij zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos.

De perfecte verlovingsring

Hoe fijn zou het zijn om straks vol vertrouwen het aanzoek te doen en je partner op magische wijze te verrassen met de perfecte verlovingsring, net als in de film? Die ring bestel je eenvoudig online in de Brunott webshop (anchorlink). Wil je graag begeleiding en advies bij het keuzeproces? Doe een beroep op ons team via telefoon of mail. We helpen je graag! 

Brunott Juwelier