SRQ031J1 55th Ann. Limited Edition

Artikelcode SRQ031J1 000594
€3.400,00
In winkelwagen
Levertijd: Binnen 24 uur verzonden
Bestel voor 14:00, morgen in huis!
Only a few left
  • Overzicht
  • Deze Prospex Limited Edition heeft dezelfde afwerking van de wijzerplaat als het origineel uit 1969; dezelfde wijzers; dezelfde secondewijzer met oranje punt; dezelfde urenindex; en dezelfde tachymetermarkeringen op de bezel.

Product details

Seiko's lange en indrukwekkende chronografengeschiedenis begon in het begin van de jaren veertig van de vorige eeuw, met de introductie van een zakhorloge met chronograaf. Een echte mijlpaal in Seiko's significante bijdrage aan het ontwikkelen van de moderne chronograaf werd het in 1969 gelanceerde 6139 kaliber. De 6139 was 50 jaar geleden 's werelds eerste Automaat Chronograaf met column wheel en vertical clutch. Een heuglijk feit dat dit jaar wordt gevierd met twee nieuwe Limited Edition Automaat Chronografen: een Prospex en een Presage. Horloges die een eerbetoon zijn aan twee bijzondere mijlpalen - uit 1964 en 1969 - in Seiko's rijke geschiedenis. 

Ter herinnering aan de 'Panda'-klassieker uit 1969

De lancering van de chronograaf met 6139 kaliber in 1969 was niet alleen een mijlpaal omdat het één van de eerste Automaat Chronografen was. Vooral het feit dat het 's werelds allereerste Automaat Chronograaf met column wheel en vertical clutch was maakte het een baanbrekend horloge. Want dankzij die twee onderdelen werd de nauwkeurigheid van tijdmeting met een horloge aanzienlijk verhoogd. Anno nu wordt de aanwezigheid van deze twee Seiko-vindingen in een chronograaf als een voorwaarde gezien om te mogen spreken van een hoogwaardige Automaat Chronograaf.

De nieuwe Prospex Limited Edition die een eresaluut is aan de mijlpaal uit 1969, maakt gebruik van Seiko's geavanceerdste chronografenkaliber: 8R48. Dit in 2014 voor het eerst toegepaste kaliber is niet alleen voorzien van een vertical clutch en een column wheel, het is ook nog uitgerust met Seiko's unieke 3-punts hamer en een hartvormig schijfje die voor een perfecte synchronisatie van het terugzetten van de wijzers zorgt.

Het horloge zelf is geïnspireerd op een populair ontwerp dat vanwege de twee zwarte sub-dials op de witte wijzerplaat onder Seiko-fans bekend werd als de 'Panda'.

Deze Prospex Limited Edition heeft dezelfde afwerking van de wijzerplaat als het origineel uit 1969; dezelfde wijzers; dezelfde secondewijzer met oranje punt; dezelfde urenindex; en dezelfde tachymetermarkeringen op de bezel. De nieuwe uitvoering heeft nog een derde sub-dial voor de dagtijd secondewijzer. Daarnaast is de kast qua design geperfectioneerd met Zaratsu polishing en gebogen saffierglas.

Deze bijzondere chronograaf wordt binnen de Prospex-collectie gepresenteerd als een Limited Edition van 1000 exemplaren.

Eresaluut aan de 1964 Seiko Crown Chronograaf

Het is 55 jaar geleden dat Seiko in 1964 Japans eerste chronograafhorloge introduceerde: de 1964 Crown Chronograaf. Elk onderdeel en ieder detail van het horloge was compleet nieuw ontwikkeld. De Crown is het markante begin van Seiko's avontuur in het produceren van polshorloges met een automaatkaliber.

Seiko's eerste chronograafhorloge had een eenvoudig één-druk mechanisme maar toonde - passend bij Seiko's passie voor perfectie - al dezelfde drang naar topprestaties als kaliber 6139 en alle opvolgers zouden doen. De Crown was uitgerust met een column wheel voor de controle van de start-, stop- en reset functies.

De nieuwe Presage Limited Edition chronograaf is in vele opzichten trouw gebleven aan het ontwerp van het origineel uit 1964: gebogen saffierglas, strak geaccentueerde cijfers op de smalle bezel, en de naar binnen gekantelde kastvorm waardoor het horloge mooi aansluit op de pols.

Uiteraard is dit model in ieder aspect verbeterd ten opzichte van het origineel. Het uurwerk is het 8R48 kaliber met 12-uurs chronograaf en gangreserve van 45 uur. Het saffierglas heeft een anti-reflectie coating aan de binnenkant en de zijkanten van de kast zijn afgewerkt met Seiko's gepatenteerde Zaratsu polishing. Dit prachtige horloge wordt binnen de Presage-collectie gepresenteerd als een Limited Edition van 1000 exemplaren.

 

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Volg ons @Brunottjuwelier