Klokers - Machines om in de tijd te reizen

Reis met ons mee terug in de tijd, van omstreeks 1970 terug naar het verre verleden van de 17de eeuw, toen rekenlinealen nog heer en meester waren. Alvorens de opkomst van goedkope zakrekenmachines, waren rekenlinealen de snelste methode voor het maken van ingewikkelde berekeningen.

klokers legt eerbetoon af aan dit iconische, vorm-volgt-functie instrument met het eerste horloge van het merk, de KLOK-01, die is uitgerust met drie roterende schijven die de tijd aangeven langs een verticale lijn, en is voorzien een gepatenteerd afwisselbaar horlogebandsysteem.

klokers horloges roepen herinneringen, associaties en persoonlijke verhalen op van iconische voorwerpen uit het verleden. Het lijken wel tijdshuttles voor de pols, die tijdloze stijlelementen gebruiken en omtoveren in moderne, hedendaagse en ludieke uurwerken, met respect voor de afkomst van hun inspiratie.

De display van de KLOK-01 is een grafische voorstelling van een rekenlineaal, waarbij drie ronddraaiende concentrische ringen de tijd aangeven langs een vertical rode lijn. De drie ringen — voor de uren, minuten en secondes — roteren met verschillende snelheden, waardoor het geheel een symphonie van beweging uitdrukt.

Een geïntegreerde vergrotingslens in het glas staat in voor een uitstekende afleesbaarheid van de tijd. De kast van 44 mm is vervaardigd van modern roestvrij staal en polymeren die robuustheid en comfort garanderen.

klokers horloges worden veilig en eenvoudig vast- en los geklikt op een gepatenteerde "sieraad" dock op de horlogeband, waardoor het mogelijk is horloges en banden af te wisselen naar gelang uw stemming en de heersende modetrends. De horlogeband (KLOK-00) kan ook los worden gedragen. KLOK-01 is meer dan een horloge : zowel de klok als de band zijn stijlvolle mode- accessoires.

 

 

KLOK-01: het horloge

Inspiratie

 

KLOK-01 is geïnspireerd op de rekenlineaal, eens een rekeninstrument. Een rekenlineaal is een mechanische analogische computer die gewoonlijk drie schalen omvat, waarvan er één tussen de twee andere schalen glijdt. De rekenschuif werd hoofdzakelijk gebruikt voor vermenigvuldigen en delen, maar was ook geschikt voor het berekenen van ingewikkelder functies zoals wortels, logaritmes, en trigonometrie.

De wijzerplaat van de KLOK-01 is eveneens samengesteld uit drie ronde schijven —een voor de uren, één voor de minuten en één voor de secondes — die in verschillende snelheden ronddraaien om lang elkaar te kunnen schuiven.

Rekenschuiven zij beschikbaar in lineaire en cirkelvormige modellen (de laatste fungeerde als inspiratie voor KLOK-01). Zij werden op grote schaal gebruikt tot in het jaar 1970, maar verdwenen in het midden van de zeventiger jaren met de opkomst van goedkope zakrekenmachines.

 

Technologie

 

KLOK-01 is Swiss Made en omvat een high-tech beweging met een hoge precisie quartz beweging. De roterende schijven worden aangestuurd door zeer efficiënte, tweerichtings Lavet micro-motoren die een laag energieverbruik bevorderen.

Deze schijven geven de tijd aan op een verticale rode lijn aan de bovenzijde van de wijzerplaat. Een geïntegreerde vergrotingslens in het glas staat in voor een uitstekende afleesbaarheid van de tijd.

De 44 mm kast van de KLOK-01 is vervaardigd van metaal en polymeren die een robuust en lichtgewicht horloge garanderen, en instaan voor een optimaal draagcomfort van het uurwerk om polsen van verschillende afmetingen. Een drukknop op 8 uur op de horlogeband maakt de klok los van de "sieraad" dock, zodat horloges en horlogebanden eenvoudig kunnen worden afgewisseld.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9xF6aLFUMB8

 

Sieraad dock voor afwisselbaarheid

Alle klokers horlogebanden zijn uitgerust met een gepatenteerde "sieraad" dock waarmee horloges en horlogebanden snel en eenvoudig kunnen worden afgewisseld. Het horloge wordt losgeklikt van de band door een drukknop op de horlogeband op 8 uur.

Stand alone armband

klokers horlogebanden (KLOK-00) zijn speciaal ontworpen om ook afzonderlijk als aantrekkelijke accessoires te worden gedragen. Met een grote keuze aan kleuren, texturen en materialen, garanderen de eenvoudig afwisselbare horlogebanden dat uw klokers' armband en/of horloge altijd bij uw stemming en kleding past.

De in 2015 beschikbare kleuren omvatten mat zwart leder, glanzend zwart leder, indigo leder, oranje alcantara, grijsgroen alcantara, en Newport geel leder. Ieder jaar worden er twee nieuwe collecties armbanden op de markt gebracht.

 

KLOK-01: technische details

 

Functionaliteit

Uren, minuten en seconden worden aangegeven door middel van in de richting van de wijzers van de klok roterende concentrische schijven. Het sieraad dock maakt het mogelijk de banden eenvoudig te verwisselen.

 

Wijzerplaat

 

Tijddisplay: drie concentrische schijven roteren en geven de tijd aan op een verticale rode lijn aan de bovenzijde van de wijzerplaat. De secondes worden in het midden van de wijzerplaat aangegeven in de kleur grijs, de minuten in het rood, en de uren in het zwart rondom de perimeter van de wijzerplaat.

 

Kast

 

Materiaal: composiet metaal polymeer
Afmetingen: 44 mm diameter x 11,5 mm hoog
Waterdichte 5 meter
Sieraad dock: drukknop op de horlogeband op 8 uur om de kast snel los te maken van de sieraad dock.

Beweging : Swiss Made Ronda

 

Horlogeband

 

Sieraad dock: snel te ontkoppelen dock in geborsteld, hypoallergeen-behandeld, 316L roestvrij staal
Armband: 22 mm, echt leder, ontworpen om met of zonder het horloge te worden gedragen.
Sluiting: roestvrijstalen gesp

De beschikbare kleuren omvatten mat zwart leder, glanzend zwart leder, indigo leder, oranje alcantara, grijsgroen alcantara, en Newport geel leder.

 

Over klokers

 

In dit tijdperk van permanente connectie en verbinding, waarin iedereen altijd haast heeft en voortdurend sneller beweegt, eist klokers de tijd op die ons ontgaat. klokers ontwikkelt en ontwerpt tijdmachines waarmee we door de tijd reizen. Ieder klokers uurwerk is geïnspireerd op een iconisch voorwerp of instrument met een zo indrukwekkend ontwerp dat het ook vandaag nog herinneringen heeft achtergelaten in ons collectieve onbewustzijn. KLOK-01 herinnert aan de rekenlineaal, een analogisch computerinstrument in zakformaat. klokers uurwerken zijn niet faux vintage, maar eerder een brug die het ons mogelijk maakt door het verleden, het heden en de toekomst te reizen.

 

Een apart concept van de tijd aanduiden kreeg vorm na lange studies en onderzoek dat is uitgevoerd door de natuurkundige Etienne Klein, de sociologen Hartmut Rosa, en Zygmunt Bauman, en de auteur Daniele Del Giudice. Inzicht in de behoeftes en wensen van onze hedendaagse leefwijze ontstond na het lezen van de geschriften van de auteur Richard Florida en de marketinganalyse van Seth Godin.

Op een dag wezen alle sterrren dezelfde richting uit en ontstond het klokers concept.

Richard Piras, mede-oprichter en CEO: Na vijftien jaar te hebben gewerkt in technologische innovatie, elektrische voertuigen, ruimtevaart, en medische apparatuur, begon Richard de tijd weer te waarderen en leverde een bijdrage aan het wegnemen van de traditionele uurwerkindustrie uit haar comfortzone.

Richard was altijd al gefascineerd door sterrennavigatie en sterrenhemels. De tijd is een belangrijk onderdeel van het universum, maar tot op heden is geen enkel mens op aarde erin geslaagd de tijd te definiëren zonder het tijdconcept zelf te gebruiken.
Na meer dan tien jaar te hebben gewerkt als ondernemer in de Zwitserse horloge-industrie, ontmoetten Richard en Nicolas Boutherin elkaar tijdens een zakendiner. Zij ontdekten dat zij dezelfde menselijke waarden en inzichten deelden betreft een nieuw concept van horlogefabricage.

 

De Klokers collectie is beschikbaar in onze winkel en op de webshop.